4 edelläkävijää torjuvat mikromuoviongelmaa uniikin take back -pilotin avulla

Uusi take back -hanke muuttaa käytetyt, biopohjaiset ravintolisäpakkaukset lemmikkien uurnaksi, jotka biohajoavat jättämättä jälkeensä pysyvää mikromuovia.

 

 

Kohti muoviroskatonta tulevaisuutta

 

Sulapac materiaali on teollisesti kompostoituva, ja se biohajoaa jättämättä jälkeensä pysyvää mikromuovia. Niinpä moni edelläkävijäbrändi on päätynyt vaihtamaan perinteisen muovin tähän kestävän kehityksen vaihtoehtoon. Nyt Sulapac pilotoi Suomessa take back -hanketta yhteistyössä Vidan, Karhumuovin ja Ruohonjuuren kanssa.

 

”Olemme onnistuneet jo korvaamaan paljon perinteistä muovia, mutta tavoitteemme saada aikaiseksi merkittävää, maailmanlaajuista muutosta. Se vaatii eri toimijoiden yhteistyötä sekä tuotteiden ja toimintatapojen jatkuvaa kehittämistä. Uusi ‘Take Back Sulapac’ -hankkeemme on seuraava askeleemme kohti muoviroskatonta tulevaisuutta”, sanoo tohtori Suvi Haimi, Sulapacin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

 

 

Kiertotaloutta edistetään yhteisvoimin

 

Take back -pilotti on neljän kestävälle kehitykselle omistautuneen edelläkävijän yhteisponnistus. Vuoden 2020 lopussa lanseerattu ravintolisä tuotesarja, Vida Kuulas, valmistettiin yhteistyössä Sulapacin kanssa. Vida oli innokas ottamaan osaa take back kokeiluun yhdessä ekologisen erikoismyymälän, Ruohonjuuren, kanssa.

 

”Ruohonjuuri on edistänyt ekologista elämäntapaa jo 80-luvulta. On mahtavaa mahdollistaa tämä yhteistyö. Asiakkaat saavat alennusta palauttaessaan tyhjät purkit. Tämä vahvistaa myös asiakassuhdetta”, toteaa Johanna Koskinen, Ruohonjuuren markkinointijohtaja.

 

Karhumuoville oli luontevaa tulla mukaan materiaalin uudelleenkäsittelijäksi. Kierrätysmateriaali valikoitui heidän kauniin ja ympäristöystävällisen lemmikkiuurnan, Naturn Riiten, valmistukseen.

 

 

Aidosti läpinäkyvä take back -prosessi

 

”Luonnonmukaisuus ja vastuullisuus ovat Vida Kuulaksen ytimessä. Tuote on syntynyt intensiivisen tutkimuksen tuloksena uniikeista luonnon aineisosista, jotka vaikuttavat hyvinvointiin. Esimerkiksi monivitamiinimme on valmistettu 100 % luonnon raaka-aineista. Tästä syystä valitsimme myös biopohjaisen Sulapac® pakkausmateriaalin. Olemme innoissamme, että asiakkaamme tietävät tarkalleen mihin kierrätetyt purkit päätyvät tässä ainutlaatuisessa take back -pilotissa”, lisää Vidan brändipäällikkö Sari Iija.

 

”Meillä on paljon hyviä kokemuksia kestävän kehityksen materiaaleista. Kierrätetty r-Sulapac sopii moniin tuotteisiin, mutta tässä take back tuotesyklissä on jotain runollista – elämää vahvistavista lisäravinteista päädytään ‘Naturn Riite’ lemmikkiuurnaksi”, jatkaa Karhumuovin toimitusjohtaja Marko Bryggare.

 

Myöhemmin tänä vuonna, kun yritykset ovat analysoineet projektin, ‘Take Back Sulapac’ -hanke laajenee kansainväliselle markkina-alueelle.


Tutustu Vida Kuulas tuotteisiin: https://www.vidaplus.fi/tuotteet/

Tutustu kiertotaloustekoon: sulapac.com/take-back