Lapsiperheiden arki on haastavaa, mutta vitamiineja napsimalla elämä muuttuu. Eihän se niin mene tietenkään, mutta koko perheelle maistuva monivitamiini on sentään yksi huoli vähemmän. Nyt kun Vida tulee lapsiperheiden arkeen, haluamme tarjota tukea ja eväitä perheiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Yhdessä tietokirjailija, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallion kanssa pyrimme vastaamaan lapsiperheitä askarruttaviin haasteisiin. Lisäksi Vida on mukana tukemassa Lastenklinikoiden Kummien tärkeää työtä lasten terveyden hyväksi Suomessa.

Äänenne on kuultu – Vida tekee lahjoituksen kahdelle valitsemallenne Kummien hyväntekeväisyyskohteelle.

Vida tukee Lastenklinikoiden Kummien tärkeää työtä lasten terveyden tukemiseksi Suomessa. Tänä vuonna Vidan asiakkaat saivat päättää, mihin Kummien tukiohjelmiin lahjoitetaan 30 000 euroa. Yhteistyömme näkyy asiakkaille Vida Monivitamiininalle -pakkauksissa esiintyvän ”Tuemme Kummeja” -merkin myötä.
Vida lahjoitus kummeille
Mielenterveyden tukiohjelma keräsi lähes puolet äänistä (47 %). Tarve tuelle on tärkeä, sillä jopa 20 % Suomen lapsista kamppailee mielenterveyden häiriöiden kanssa. Tukiohjelmaan on kerätty varoja Mielen tila -kampanjan avulla ja kohteisiin kuuluvat esimerkiksi Cool Kids -hoito-ohjelma ahdistuneisuushäiriöihin, DKT-hoito-ohjelma itsetuhoisuuteen ja tunnesäätelyyn sekä traumatietoisuuden lisääminen.
 
Yhdessä valittu lahjoituksemme tukee näiden mielenterveyden tukiohjelmien jalkauttamista ympäri maan, tavoittamaan jokaisen apua tarvitsevan lapsen Suomessa. Lisäksi varoja suunnataan lasten ja nuorten mielenterveyden hoitomenetelmien kehittämiseen.
Kummit äänestystulos
Lastentautien tutkimustyö keräsi toiseksi eniten ääniä (25 %), saaden toisen osan Vidan lahjoitussummasta. Kummien tukema lastentautien tutkimus, koulutus ja tiedottaminen mahdollistavat suuret kehitysaskeleet lasten terveyden parantamiseksi tulevaisuudessa sekä parhaan mahdollisen hoidon.
 
Lastentautien pitkäjänteisellä tutkimustyöllä selvitetään lasten terveyttä, tautien kehittymistä ja lastensairauksia koskevia taustatekijöitä. Tutkimustyötä tehdään Suomen yliopistollisilla lastenklinikoilla ja sen avulla voidaan kehittää lapsipotilaille tehokkaampia, turvallisempia ja kivuttomampia tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä. Kummien rahoituksella tuetaan noin kymmentä eri lastentautien tutkimusprojektia vuosittain.
Kiitämme kaikkia Kummit-lahjoituskohteiden äänestykseen osallistuneita, lasten ja nuorten hyvinvoinnin hyväksi!

Tasapainoisen arjen puolesta

Tasapainoinen arki koostuu monista eri asioista. Vanhempien kokemat huolenaiheet liittyvät muun muassa riittämättömyyden tunteeseen ja lisääntyvään ruutuaikaan. Nämä kaksi asiaa nousivat esiin kyselytutkimuksessa, jonka teimme pienten lasten vanhemmille. Paneuduimme aiheeseen yhdessä tietokirjailija, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallion kanssa tarjotaksemme perheiden arkeen uusia ajatuksia ja konkreettisia vinkkejä. Kyselyssä 36 % vastanneista kokee riittämättömyyden tunnetta. Kannattaa muistaa, että ollakseen hyvää ja tasapainoista arjen ei tarvitse olla täydellistä.
Maaret Kallio artikkeli

OSAANKO AUTTAA LASTANI TUNNEASIOISSA?

37 % vanhemmista kokee epävarmuutta

Riittämättömyys on väistämätön osa vanhemmuutta – ja se on hyvä asia.

Olenko riittävän hyvä äiti tai isä?

36 % vanhemmista kokee riittämättömyyden tunnetta.

Riittävyyden pohtiminen on tärkeää

Ruutuaika on yleisin huolenaihe.

40 % vanhemmista on huolissaan älylaiteiden käytöstä.

Vaali laitteetonta aikaa ja arvosta tylsyyden taikaa

Koko perheen pehmonallet nyt päivittäistavarakaupoissa

Ravinto nousi kyselytutkimuksessa lasten hyvinvoinnin kannalta tärkeimmäksi asiaksi. Sen perustana on monipuolinen ruokavalio, mutta esille nousivat myös vitamiinit. Tuotteen maku ja suositusten mukainen koostumus ovat lasten vitamiinien tärkeimpiä valintakriteerejä ja juuri nämä kaksi asiaa Vida Monivitamiininalle ratkaisee. Jos lapsesi pitävät nallekarkeista, he rakastavat Monivitamiinalleja. Samoin aikuiset. 
Vida Monivitamiininallet tuotekuva
Ole värikkäin sinä!
Vida-tuotteita kehittää suomalainen Leader Foods Oy, joka on vuonna 2001 perustettu elintarvikealan yritys. Leader Foods Oy on syntynyt visiosta tuoda markkinoille laadukkaita ja terveellisiä tuotteita, jotka osana terveellisiä elämäntapoja tukevat ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jaksamista. Tästä on kyse myös Leader Foodsin Vida -tuotesarjassa, jossa vastuullisuus on Vidan ytimessä.
Vida Nallet ja kummit