Urheilu ja ravintolisät – Miten saat lisää energiaa treeniin?

Oletko koskaan miettinyt, miten saat lisää energiaa treeniin, mitä treenaavan ihmisen kehossa tapahtuu tai miksi juoksu ei kuljekaan? Lily Talks podcastin ”Urheilijan ravintolisät” jaksossa Anna Vihervaarasta pui aihetta syvällisemmin fytonomi ja ravintoasiantuntija Timo Kososen kanssa.

Urheilijalle kokonaisenergia on tärkeä kokonaisuus. On hyvä tarkastaa, syöhän riittävästi. Rasva on tärkeä energian lähde, erityisesti silloin kun rasitus tuntuu enintään kohtuullisen kuormittavalta. Mitä korkeammalle syke nousee urheillessa, sitä enemmän tarvitsemme myös hiilihydraatteja. Ja mitä proteiiniin tulee, usein keskiverto suomalainen saa sitä ravinnostaan riittävästi. Kokonaisuus on siten tärkeää ja vitamiineillakin on oma osansa siinä. Kaikki vitamiinit nimittäin osallistuvat energiantuottoon ja esimerkiksi hapenkulutuksen kannalta raudalla on tärkeä rooli. On hyvä muistaa, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ruokavaliota, vaan tukevat sitä.

Huono uni, väsymys ja uupumus vaikuttavat myös kokonaisenergia tasoihin. Vida Kuulas Panmol® B-vitamiinivalmiste on suunniteltu vähentämään väsymystä ja uupumusta, joka on oiva valinta etenkin näin pimeän aikaan. B-vitamiinit ovat ensimmäistä kertaa kasvien tuottamia, samassa muodossa kuin ruuassa. Kehon ei siten tarvitse muuntaa niitä kuten synteettisiä vitamiineja, tästä syystä pienemmälläkin annostuksella saadaan hyvä vaste/teho. Lisäksi etenkin kasvispainotteisessa ruokavaliossa tulee kiinnittää erityistä huomiota B12-vitamiinin saantiin. Vida Kuulas B-vitamiini Panmol® tuotteessa on tämän lisäksi seitsemää muutakin B-vitamiinia luonnollisessa biologisesti aktiivisessa muodossa pitkävaikutteisessa ja mahahappoja kestävässä kasvikapselissa. Patentoitu Panmol® B-vitamiini on valmistettu luonnonmukaisesti viljellyn kvinoan versoista, soveltuen myös vegaaneille.

Kuuntele mielenkiintoinen jakso ja pääset pureutumaan urheilun ja ravintolisien maailmaan pintaa syvemmälle. Jaksoon pääset tästä, kuuntele ja voi hyvin!

Kuvat: Anna Vihervaarasta