Yritys

 

Vida-tuotteita kehittää ja valmistaa suomalainen Leader Foods Oy, joka on vuonna 2001 perustettu elintarvikealanyritys. Leader Foods Oy on syntynyt visiosta tuoda markkinoille kotimaisia, laadukkaita ja terveellisiä tuotteita, jotka osana terveellisiä elämäntapoja tukevat ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jaksamista. Tästä on kyse myös Leader Foodsin Vida tuotesarjoissa, jossa vastuullisuus on Vidan ytimessä. Vida on Suomessa kehitetty ja valmistettu: tehdas sijaitsee Keravalla.

 

Leader Foods Oy valmistaa myös laadukkaita, proteiinipitoisia elintarvikkeita, urheiluravinteita ja retkiruokia. Yrityksen pääbrändit ovat Vida ja Leader.  Yrityksen toinen tehdas sijaitsee Toholammella. 

Laatu

 

Leader Foods-konsernin valmistamien tuotteiden laadun ja turvallisuuden varmistaminen on kokonaisuus, joka muodostuu ammattitaitoisesta henkilökunnasta, innovatiivisesta tuotekehityksestä, valikoiduista raaka-aineista, omasta tuotannosta, sertifioidusta laadunvalvonnasta ja jatkuvasta toiminnan ja tuotteiden laadun parantamisesta. Leaderin laadunvalvontatoimintoja johtaa Farmasian tohtori Magali Laasonen.

 

Leader Foodsin omavalvonta on rakennettu riskiperusteisesti tuotelinjoittain HACCP-järjestelmän avulla. Hyvin koulutetut työntekijät ja erinomainen jäljitettävyys ovat tärkeä osa laatujärjestelmäämme.

 

Tuotteiden valmistuksen liittyvät tarkastukset perustuvat sertifioituun toimintamalliin eli niille suoritetaan prosessikontrollit, jotka sisältävät esim. tablettien painonmittaus-, murtolujuus- ja murenevuustestit. Lopputuotteiden analyysit ja säilyvyysseurantakokeet suoritetaan Ruokaviraston hyväksymässä, akkreditoidussa ja riippumattomassa Eurofins-laboratoriossa. Ravintolisäilmoitukset toimitetaan aina Ruokavirastolle Elintarvikelain ravintolisäasetuksen (78/2010) mukaisesti.

Tuotanto

 

Tehdas on elintarvikeviranomaisten hyväksymä ja FSSC22000-sertifioitu. Muualta hankitut tuotteet tulevat myös FSSC22000- tai BRC-sertifioiduista tehtaista. Tavoitteemme siirtyä Vantaan tuotantolaitoksessa FSSC versio 5-sertifiointiin 2020 loppuun mennessä.

 

Tuotantolaitoksemme on hyväksytty luomuelintarvikevalvontaan ja sillä on Ruokavirasto:n myöntämät luomutuotantohyväksynnät. Leader Foods Oy:tä valvoo sekä lähiterveystarkastaja että Ruokavirasto.

 

Tuotantolaitoksemme on mukana Ruokaviraston Oiva-raportoinnissa. Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Ruokavirasto. Se kertoo kuluttajalle tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista, kuten hygienian tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta. Tulokset on ilmaistu hymynaama-asteikon avulla, mitä paremmin elintarvikelainsäädännön vaatimukset täytetään, sitä leveämpi on hymy. Tuotantolaitoksemme Oiva-raportin pääset lukemaan sivun alalaidasta.

Vastuullisuus

 

Edellytämme kaikilta tavarantoimittajiltamme BSCI-periaatteiden noudattamista, joten muualta hankitut tuotteet tulevat myöskin FSSC22000- tai BRC-sertifioiduista tehtaista. Pyrimme valitsemaan kierrätettäviä pakkausmateriaaleja aina kun mahdollista ja edistämme kierrätystietoisuutta lisäämällä kierrätysmerkkejä sekä olemassa oleviin että uutena lanseerattaviin tuotteisiin.