Suomalainen yritys

 

Vida-tuotteita kehittää suomalainen Leader Foods Oy, joka on vuonna 2001 perustettu elintarvikealanyritys. Leader Foods Oy on syntynyt visiosta tuoda markkinoille kotimaisia, laadukkaita ja terveellisiä tuotteita, jotka osana terveellisiä elämäntapoja tukevat ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jaksamista. Tästä on kyse myös Leader Foodsin Vida tuotesarjoissa, jossa vastuullisuus on Vidan ytimessä. Suurin osa Vida tuotteistamme on valmistettu omalla tehtaalla, joka sijaitsee Keravalla.

 

Leader Foods Oy valmistaa myös laadukkaita, proteiinipitoisia elintarvikkeita, urheiluravinteita ja retkiruokia. Yrityksen pääbrändit ovat Vida ja Leader.  Yrityksen toinen tehdas sijaitsee Toholammella. 

Vida-vitamiinit ylpeydellä suomessa valmistettu

Laadukkaat ravintolisät

 

Leader Foodsin valmistamien tuotteiden laadun ja turvallisuuden varmistaminen on kokonaisuus, joka muodostuu ammattitaitoisesta henkilökunnasta, innovatiivisesta tuotekehityksestä, valikoiduista raaka-aineista, omasta tuotannosta, sertifioidusta laadunvalvonnasta ja jatkuvasta toiminnan ja tuotteiden laadun parantamisesta.

 

Leaderin laadunvalvontatoimintoja johtaa Farmasian tohtori Magali Laasonen.

 

Leader Foodsin omavalvonta on rakennettu riskiperusteisesti tuotelinjoittain HACCP-järjestelmän avulla. Hyvin koulutetut työntekijät ja erinomainen jäljitettävyys ovat tärkeä osa laatujärjestelmäämme. Tehdas on elintarvikeviranomaisten hyväksymä ja FSSC22000-sertifioitu. 

 

Tuotteiden valmistuksen liittyvät tarkastukset perustuvat sertifioituun toimintamalliin eli ravintolisille suoritetaan prosessikontrollit, jotka sisältävät esim. tablettien painonmittaus-, murtolujuus- ja murenevuustestit. Lopputuotteiden analyysit ja säilyvyysseurantakokeet suoritetaan Ruokaviraston hyväksymässä, akkreditoidussa ja riippumattomassa Eurofins-laboratoriossa. Ravintolisäilmoitukset toimitetaan aina Ruokavirastolle Elintarvikelain ravintolisäasetuksen (78/2010) mukaisesti.

Vastuullisuus

 

Edellytämme kaikilta tavarantoimittajiltamme BSCI-periaatteiden noudattamista. Tavoitteena on varmistaa, että kuluttajille tarjottavat tuotteet ovat valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa ympäristönäkökohdat huomioiden. Pyrimme valitsemaan kierrätettäviä pakkausmateriaaleja aina kun mahdollista ja edistämme kierrätystietoisuutta lisäämällä kierrätysmerkkejä sekä olemassa oleviin että uutena lanseerattaviin tuotteisiin.