Vida Nallet yhteistyössä Kummien kanssa

Vida ja Lastenklinikoiden Kummit yhteistyöhön

Lehdistötiedote
19.9.2023

Riittämättömyys huolettaa pienten lasten vanhempia. Olenko riittävän hyvä äiti tai isä? Peräti 36 % vanhemmista kokee riittämättömyyden tunnetta, ilmenee pienten lasten vanhemmille suunnatusta kyselytutkimuksesta. Kysely tehtiin osana Vidan ja Lastenklinikoiden Kummit ry:n yhteistyötä.

Yhteistyön taustalla on yhteinen kiinnostus suomalaisten lasten hyvinvoinnista.

”Vitamiinien lisäksi haluamme tarjota eväitä perheiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin”, sanoo Leader Foodsin toimitusjohtaja Pasi Hautakorpi.

Lasten ja nuorten hyvinvointi on nostettu Vida-brändin vastuullisuustyön kärjeksi, hän jatkaa.

”Haluamme osallistua pitkäjänteiseen tukityöhön ja valitsimme yhteistyökumppaniksi kokeneen hyväntekeväisyysjärjestön. Lastenklinikoiden Kummit tekee vaikuttavaa ja valtakunnallista tukityötä lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin eteen.”

Vida Monivitamiininalle -pakkauksissa esiintyvän ”Tuemme Kummeja” -merkin myötä Leader foods lahjoittaa kahteen Kummien tukiohjelmaan yhteensä 30 000 euroa. Lastenklinikoiden Kummit ry:n kumppanuuksista vastaava Nina Tuomenoksa korostaa asian tärkeyttä.

”Olemme erityisen iloisia, että olemme saaneet Leader Foodsin uutena kumppanina mukaan tukemaan Kummien tärkeää ja vaikuttavaa työtä lasten ja nuorten parhaan mahdollisen hoidon hyväksi”, hän sanoo.

Valtakunnalliseen kokonaisvaltaiseen lasten hyvinvoinnin kyselytutkimukseen vastasi 500 alle 10-vuotiaiden lasten vanhempaa. Tutkimuksen teemoja käsitellään yhdessä tietokirjailija, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallion kanssa.

Kallion mukaan riittämättömyyden tunne on erottamaton osa vanhemmuutta. Hän korostaa, että vanhemmuudelle asetetut sisäiset ja ulkoiset vaatimukset ylittävät kohtuuden rajat paikoin reippaasti.

”Lapsen näkökulmasta katsottuna vanhemman riittävyys on usein hyvin eri kohdissa, kuin aikuisen silmin katsottuna. Voi auttaa, jos malttaa miettiä itseään lapsena ja omia vanhempiaan lapsen näkökulmasta. Mitä sinä pidit omissa vanhemmissasi tärkeimpänä”, hän kysyy ja neuvoo käyttämään voimavaroja harkitusti varsinkin silloin, kun elämässä on meneillään monta asiaa.

Tutkimuksen mukaan äideillä on enemmän huolenaiheita kuin isillä. Äitien huolenaiheet ovat tyypillisesti emotionaalisia, isien funktionaalisia. Huolenaiheiden osalta oli vaihtelua myös siinä minkä ikäisiä lapsia perheessä on. Riittämättömyyden lisäksi esille nousivat tunneasioissa auttaminen, terveellinen ravinto, kaverisuhteet ja perheen yhteinen aika. Ylivoimaisesti suurin yksittäinen huoli koskee älylaitteiden käyttöä. Asia mietityttää yhtä lailla isiä kuin äitejä, yhteensä 40 % vastaajista.

”Vanhempana on otettava kantaa sekä omaan laitteiden käyttöön että lasten laitteiden käyttöön, jotka myös liittyvät toisiinsa”, Kallio sanoo. Hän neuvoo keskittymään siihen, mitä lapsi tarvitsee, eikä niinkään siihen, mitä lapsi haluaa.

Tärkeimmiksi asioiksi lapsen hyvinvoinnin kannalta vanhemmat mainitsivat riittävän unen, hyvän ja turvallisen kodin, sekä terveellisen ruoan. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on vanhemmille vaikeaa. Puolet vastaajista sanoo, että sitä on vaikeaa huomioida arjen kiireissä. Äideille omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on haastavampaa kuin iseille. Lisäksi mitä vanhempia lapsia perheessä on, sitä useammin vanhemmat panostavat omaan hyvinvointiinsa.

Kummit lahjoituskohteisiin liittyvä äänestys ja Maaret Kallion ajatukset löytyvät osoitteesta vidasuomi.fi/kummit

Vida Monivitamiininallet lasten vitamiinit

Vida Monivitamiininalle Metsämarja & Appelsiini 90 kpl / 120 kpl

Uusi Vida Monivitamiininalle sisältää yhdeksän välttämätöntä vitamiinia ja sinkkiä pehmeässä ja pureskeltavassa muodossa. Tuotteen maku ja suositusten mukainen koostumus ovat lasten vitamiinien tärkeimpiä valintakriteerejä ja juuri nämä kaksi asiaa Vida ratkaisee. Koko perheen pehmonallet metsämarjan ja raikkaan appelsiinin makuisena.

Tutustu tuotteeseen tästä

Lastenklinikoiden Kummit
Lastenklinikoiden Kummit ry tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Varoja kerätään erilaisin tavoin ympäri vuoden. Koko toimiaikanaan Kummit ry on tehnyt lahjoituksia yli 40 miljoonan euron edestä. www.kummit.fi
 
Leader Foods Oy
Leader Foods Oy on vuonna 2001 perustettu elintarvikealan yritys. Leader Foods Oy on syntynyt visiosta tuoda markkinoille laadukkaita ja terveellisiä tuotteita, jotka osana terveellisiä elämäntapoja tukevat ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jaksamista. Valmistaa ja markkinoi laadukkaita, proteiinipitoisia elintarvikkeita, terveystuotteita, vitamiineja ja urheiluravinteita sekä superfoodeja. Suurin osa tuotteista on kehitetty ja valmistettu omissa tehtaissa, jotka sijaitsevat Toholammilla ja Keravalla. www.leaderfoods.fi
 
Löydökset perustuvat Crowst Oy:n Suomessa toteuttamaan valtakunnalliseen Vidan teettämään kyselytutkimukseen, johon vastasi 500 18–60-vuotiasta vanhempaa, joilla on alle 10-vuotiaita lapsia. Kyselyyn vastasi Crowst Oy:n vastaajat älypuhelimillaan. Kysely toteutettiin 27-28.3.2023.