Vida Ihon hoito

Kauneutta ja ihon hyvinvointia

Mitä on kollageeni

Kollageeni on säiemäistä proteiinia, jonka tehtävänä on pitää kudokset joustavina ja sitkeinä. Sitä esiintyy muun muassa ihossa, jänteissä, rustoissa ja elinten ympärillä. Ihon kuivapainosta suurin osa on kollageenia. Kehon kyky tuottaa kollageenia alkaa vähetä jo 25 ikävuoden jälkeen. Kollageenia sisältävien kudosten uusiutuminen hidastuu, minkä seurauksena jänteet, rustot, iho ja muu kollageenia sisältävät kudokset menettävät joustavuutta ja sitkeyttä.  Kollageeni, jota saadaan ravintolisistä, tarjoa rakennusaineet kehon itsensä tuottamaan kollageeniin.

Mistä saa kollageenia

Kollageeni koostuu aminohapoista, kuten lähes kaikki kehon rakenteet. Kollageenin rakennusaineita saadaan yleisesti proteiinipitoisesta ravinnosta. On kuitenkin eroja kollageenin ja esimerkiksi maidon, lihan tai kalan sisältämien aminohappojen määrissä. Kollageenissa on runsaasti glysiini ja proliini-aminohappoja. Nämä aminohapot erottavat kollageenin muista proteiinin lähteistä. On hyvä tietää, että kollageenia sisältävät osat, kuten lihan jänteet, rustot ja sidekudokset, jäävät usein käyttämättä ihmisravinnoksi. Yleisimpiä kollageenin lähteitä ovat liivate, aladobi ja luuliemi. Kollageenia saadaan ainoastaan eläinperäisestä ravinnosta.

Kollageenin hyödyt

Kollageenin hyödyt liittyvät siihen, että se osallistuu kehon oman kollageenin tuottamiseen kudosten ihon, kynsien, hiusten, jänteiden, sidekudosten, rustojen muodossa.

Kenelle kollageeni

Kollageenivalmisteet ovat hyödyllisiä kaikenikäisille ihmisille. 20 vuoden iästä eteenpäin voi alkaa käyttää kollageenia sisältäviä tuotteita, viimeistään silloin, kun havaitsee ihon kimmoisuuden vähenevän ja siihen alkaa ilmestyä juonteita ja ryppyjä. Kollageenivalmisteiden avulla voit tukea ihosi hyvinvointia.

Vegaanit ja kasvissyöjät yleensä välttävät kollageenin käyttöä sen eläinperäisyyden vuoksi. Kollageeni on luonnollisesti esiintyvä proteiini, jota löytyy esimerkiksi ihon, kynsien ja hiusten rakenteista. Monet ihmiset käyttävät kollageenia kosmeettisista syistä hyödyntäen sen ominaisuuksia. On tunnistettu yhteensä 28 erilaista kollageenimuotoa, joista tyyppi I kollageenia esiintyy laajalti kehossa, erityisesti ihossa. Kollageenin vaikutuksia on tutkittu tarkkailemalla sen vaikutusta ihon muutoksiin.

Hydrolysoitu kollageeni – paras kollageeni?

Kollageeni on proteiini, joka kehossa hajoaa melko vaikeasti, joten sitä käsitellään teollisesti helpommin imeytyväksi ja hyödynnettäväksi muodoksi. Tätä prosessia kutsutaan hydrolysoinniksi, jossa kollageenin proteiinirakenne pilkotaan lyhyiksi peptidi- eli aminohappoketjuiksi sekä vapaiksi aminohapoiksi.

Joidenkin kollageenin lyhyiden peptidiketjujen on havaittu tehostavan kehon oman kollageenin muodostumista. Kun keho havaitsee näitä tiettyjä peptidiketjuja, se tulkitsee ne merkkiaineiksi, jotka viestivät kehon kollageenin hajoamisen voimistumisesta. Tämä antaa signaalin keholle aktivoimaan kollageenin tuotantoa korjatakseen tilanteen.

Hydrolysoidut kollageenivalmisteet tarjoavat kehon omalle kollageenituotannolle tarvittavia rakennusaineita sekä lyhyitä peptidejä, jotka aktivoivat kehon kollageenin tuotantoa ja voi edistää kollageenin määrää kehossa.

Miksi Vida Beauty Collagen Complex?

Aprikoosinmakuinen Vida Beauty Collagen Complex koostuu tyypin I Verisol® kollageenin ohella, C-vitamiinista ja bambuversouutteen sisältämästä piistä. Nämä ainesosat ovat avainasemassa kollageenin säikeiden tuotannossa ja valmistumisessa. Monipuolinen Vida Beauty Collagen Complex sisältää myös biotiinia, joka auttaa pitämään hiukset normaalina. Lisäksi siitä löytyy B3-vitamiinia, joka pitää ihon normaalina. Tämä kaikki tarkoittaa, että voit hoitaa ihoasi yhdellä ainoalla tuotteella!

// Fytonomi ja ravitsemuksenasiantuntija, Timo Kosonen